حلقوم مهیب

مصائب تهرانی بودن

حلقوم مهیب

مصائب تهرانی بودن

حلقوم مهیب، تهران است. همین تهران که فقط یکی دو میلیارد خرج روزانه دارد، به جز مخارج عمرانی. شهری که برای آسوده کردن زنده‌گی در آن پروژه‌هایی باید کلید زده شود که یک قلم کوچک‌شان می‌تواند شهری کوچک یا روستایی را در جای دیگری از این ایران پهناور آباد کند. شهری که خود ما دستی دستی به این روزش انداخته‌ایم. در حقیقت حلقومِ تهران دارد پول‌ها و منابعی را هورت هورت می‌بلعد که حق آن شهرها و روستاها هستند. آن هم نه برای این که در پارک‌های‌شان جشن و سرگرمی برپا کنند یا بزرگ‌راه بسازند و یا نمای شهر را زیباسازی کنند، نه. فقط برای این که راه داشته باشند، بزرگ یا کوچک‌ش پیش‌کش. برای این که آب آشامیدنی لوله‌کشی داشته باشند، یا...
واقعاً چرا سرمایه‌های ما این‌طوری مصرف می‌شود؟
چرا ما این‌طور شده‌ایم؟

بایگانی

تصور کنید

جمعه, ۱۳ دی ۱۳۹۲، ۰۱:۳۵ ق.ظ

تصور کنید 10 یا 15 سال بعد، تهران:

-    پیاده‌روها مانند خیابان‌ها خط‌‌‌کشی می‌شوند، پیاده‌روهای سمت راست خیابان برای مسیر رفت مردم و پیاده‌روهای سمت چپ برای برگشت قرار داده می‌شوند!

-    حجم نیروهای پلیس برای کنترل رفت و آمد تا آن‌جا بالا می‌رود که به طور متوسط برای هر شهروند یک پلیس مشغول فعالیت است! علی‌القاعده مدیریت این تعداد پلیس و رفع نیازهای آنان، خود یک معضل حاد خواهد بود.

-    مقرر می‌شود تا هر کس با سرعت بالاتر از حدّ مجاز در پیاده‌رو بدود، مبلغ یک میلیون تومان جریمه شود! (تورم را هم در نظر گرفته‌ام!).

-    تردّد موتورسیکلت در تهران بالکل ممنوع خواهد شد!

-    اتوبوس‌ها به قدری زیاد می‌شوند که در خط‌های ویژه‌ با فاصله‌ی یک تا دو متر از هم‌دیگر حرکت می‌کنند و از بالا که نگاه کنی، به شکل یک قطار چند کیلومتری به نظر می‌رسند. با این حال باز هم مسافران در حال له‌شده‌گی سوار آن‌ها می‌شوند!

-    در دولت وزارتی به نام «وزارت کنترل ترافیک پای‌تخت» تشکیل خواهد شد و کسر قابل توجهی از بودجه‌ی کشور در هر سال، بی بحث و جدل، در اختیار آن قرار خواهد گرفت.

-    وزرای این وزارت‌خانه هر کدام با انبوهی از برنامه‌های جامع و ضربتی و زودبازده و... از مجلس رأی اعتماد می‌گیرند، اما حدّ اکثر شش ماه دوام می‌آورند، حالا یا خودشان سرسام می‌گیرند و استعفا می‌دهند و یا به واسطه‌ی استیضاح نماینده‌گان سرنگون می‌شوند!!

-    80% مردمی که روزانه در تهران و محیط‌های کاری مشاهده می‌شوند، ساکن تهران نیستند و هر روز صبح مسافتی بین 40 تا 200 کیلومتر را از منزل تا محل کار خود می‌پیمایند. شهرک‌های و شهرهای اطراف تهران اشباع شده‌اند، اما تهران هنوز اشباع نشده!! از این تعداد حدود 40 تا 50% از شهرهای قم، قزوین، سمنان، آمل و بابل، کاشان و حتا شاهرود به تهران می‌آیند. در نظر داشته باشید که تا آن زمان تکنولوژی آن‌قدر پیش‌رفت کرده که قطارها، اتومبیل‌های تندرو و البته هواپیما و به احتمال بسیار زیاد بال‌گردههای شخصی! رنج این فواصل را بر مردم هم‌وار می‌کنند!

-    ... شما حدس بزنید!

  • مهدی متولیان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی